Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@02:40:10 GMT

مخالفت محیط زیست با مازوت سوزی در خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۴۲۸۲

مخالفت محیط زیست با مازوت سوزی در خوزستان

محمدجواد اشرفی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از ابتدای دی امسال شاخص کیفیت هوا در اهواز بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ (شرایط ناسالم) بوده است که آنالیز این شرایط نشان می‌دهد پارامتر مربوط به گازهای آلاینده در حد استاندارد و این آلودگی ناشی از غبار با اندازه ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) است.

وی درباره تشکیل نشدن نشست شرایط اضطرار آلودگی هوای خوزستان در ۲ هفته گذشته با توجه به تداوم شرایط ناسالم در برخی شهرهای استان، توضیح داد: این نشست در شرایط اضطرار و وقتی آلودگی هوا از میزان خاصی بالاتر رفته و تداوم داشته باشد باید تشکیل و منجر به تصمیماتی در زمینه تعطیلی مدارس و یا ادارات و یا محدودیت‌ ترافیکی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشرفی افزود: با توجه به مصوبات ستاد کرونا، هم اکنون مراکز آموزشی تعطیل بوده و ادارات نیز با حداقل نیرو و کاهش ساعت اداری فعال است، به همین دلیل بر اساس نوع آلودگی، سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری این است که تعطیلی نداشته باشیم؛ از سوی دیگر با توجه به فراهم نبودن زیرساخت اجرای طرح‌های ترافیکی و زوج و فرد در خوزستان، امکان ایجاد محدودیت ترافیکی نیز وجود ندارد.

وی اضافه کرد:  بنابراین از آنجا که تشکیل نشست به تصمیم عملیاتی منتج نمی‌شد و با توجه به شرایط کرونا و لزوم کاهش نشست‌ها، سعی شده از تشکیل نشست غیرضروری خودداری شود.

اشرفی افزود: با توجه به مجموع شرایط به عنوان دبیرخانه نشست شرایط اضطرار آلودگی هوا، نبود نیاز به تشکیل این نشست را تشخیص دادیم.

وی ادامه داد: البته به عنوان دبیرخانه کارگروه وظایف عملکرد دستگاه‌ها را رصد کرده و وظایف برخی دستگاه‌های مرتبط همچون بهداشت و درمان را در شرایط اضطرار ابلاغ کرده‌ایم تا مراکز درمانی، و نیز تجهیزات خود را آماده کنند.

اشرفی با بیان اینکه بیشترین میزان آلودگی هوا در خوزستان در یکی دو روز گذشته رخ داده، گفت: نشست کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا در صورت تداوم پایداری جوی و افزایش شاخص به ۲۰۰، در هفته جاری تشکیل می‌شود.

وی درباره تشکیل نشدن جلسه در شرایط ناسالم برخلاف قانون هوای پاک، بیان کرد: حتی در تهران نیز در زمان شاخص ۱۶۰ تعطیلی اعلام نمی‌شود.

اشرفی همچنین گفت: با توجه به شرایط اقتصادی، تعطیلی شرکت‌ها و صنایع بزرگ خوزستان همچون فولاد و کربن و نیروگاه‌ها به راحتی امکان‌پذیر نیست، به طوری که چندین نشست برای جابجایی شرکت کربن در اهواز بی‌نتیجه مانده است.

وی با اشاره به ادامه مصرف مازوت در نیروگاه رامین اهواز افزود: در این زمینه چندین شکایت علیه نیروگاه رامین مطرح شده و این پرونده پارسال منجر به رای بدوی دادگاه شد که در صورت قطعی شدن حکم، اعلام می‌شود.

اشرفی ادامه داد:مخالفت صریح خود را با استفاده از مازوت در نیروگاه‌های خوزستان به ویژه در نیروگاه رامین اعلام کرده‌ایم زیرا شهر اهواز از قسمت‌های مختلف به شدت در معرض تاثیر فلرهای نفتی است و دیگر ظرفیت تحمل آلودگی ناشی از مازوت سوزی را ندارد.

به گفته وی سازمان حفاظت محیط زیست نیز مخالف استفاده مازوت در نیروگاه‌هاست و معاون این سازمان به عنوان مخالف موضع‌گیری کرده است.

بر اساس گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور، روز شنبه ۲۰ دی هوای اهواز با شاخص ۱۶۰ ، سوسنگرد با شاخص ۱۵۶ و شادگان با شاخص ۱۶۲ در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار دارند. طبق این گزارش، مهمترین آلاینده هوا غبار با اندازه ۲.۵ میکرون بوده است. شرایط ناسالم هوا در تعدادی از شهرهای خوزستان به ویژه اهواز در روزهای اخیر تداوم داشته است.

هواشناسی خوزستان اعلا کرده است: با تداوم پایداری جو، افزایش میزان آلاینده‌های هوا تا روز یکشنبه در شهرهای پرجمعیت و صنعتی خوزستان مورد انتظار است.

بر اساس آیین‌نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۳) قانون هوای پاک که در سال ۹۷ به تصویب رسید، کارگروه استانی هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا در مواقع (شرایط) اضطرار آلودگی هوا، یعنی مواقعی که استمرار پایداری جوی (بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور) یا افزایش میزان غلظت آلاینده‌ها (بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست) در کوتاه‌مدت، سلامت انسان و محیط‌زیست را دچار مخاطره جدی کند، تشکیل می‌شود.

آ.کیو.آی(AQI) شاخصی است که برای گزارش روزانه کیفیت هوا به کار می‌رود و نشان می‌دهد که هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی داشته باشد. این شاخص بر اثراتی متمرکز است که افراد ممکن است چند ساعت یا چند روز پس از تنفس در این هوا با آنها روبه رو شوند.

بر اساس این شاخص، صفر تا ۵۰  در شرایط هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط هوای سالم و کیفیت هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ شرایط بسیار ناسالم است و هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است و با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر می‌افتد.

۳۰۰ تا ۵۰۰ شرایط هوای خطرناک وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است. همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.

در روزهای اخیر استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها در کلان‌شهرها بالا گرفته است که یکی از عوامل تشدید آلودگی هوا بوده است. به گفته اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، با کاهش سهمیه گاز، چهار نیروگاه خوزستان استفاده از سوخت مازوت را آغاز کرده‌اند. نیروگاه رامین درشمال اهواز نیز با سوزاندن مازوت در پاییز و زمستان هر سال یکی از عوامل تشدید آلودگی هوا در شهرستان باوی و اهواز بوده است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان آلودگی هوا خوزستان اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان آلودگی هوا سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان آلودگی هوا خوزستان اهواز اخبار کنکور شرایط اضطرار آلودگی هوا مازوت در نیروگاه حفاظت محیط زیست شرایط ناسالم نیروگاه رامین آلودگی هوا نیروگاه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۴۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست از اختصاص و هزینه ۵.۵ میلیارد یورو برای بهبود وضع هوا و کاهش گازهای مشعل در کشور خبر داد.

علی سلاجقه در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، با بیان اینکه دولت سیزدهم گام‌های اساسی نسبت به رفع دغدغه محیط‌ زیستی مردم برداشته است، بیان کرد: در این دولت تاکنون ۵۴ مشعل خاموش شده و ۵.۵ میلیارد یورو برای بهینه‌سازی سوخت و بهبود وضع هوا اختصاص یافته و هزینه شده است.

وی با تأکید بر اینکه روند کاستن از آلودگی هوا به‌واسطه تأسیسات نفتی از جمله پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های گازی تداوم خواهد یافت، گفت: پارسال کمترین مازوت‌سوزی را در کشور نسبت به سال‌های پیش شاهد بودیم.

گفتنی است رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست چندی پیش با اشاره به اینکه دولت سیزدهم گامی اساسی در موضوع کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در ۱۰ پالایشگاه کشور برداشته است، تصریح کرده بود: این پالایشگاه‌ها حتی در زمینه کاهش تولید مازوت و گوگردزدایی از فرآورده‌های نفتی نیز در حال اجرای پروژه هستند.

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • آلودگی هوا در ۳ شهر خوزستان
  • محمود احمدی نژاد دوباره عازم خارج از کشور شد | علت چیست؟ +تصاویر
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان